Oppskrift
Hummus toast med PlantBased Facon og chili
Denne retten er stappfull av inntrykk for alle sanser, og kan nytes som hvilket som helst av dagens måltider – hverdag som fest. Tips: velg økologisk når det er mulig.
Ingredienser
Porsjoner:
4
Toast og topping
4 skiver brød (gjerne økologisk landbrød)
½ søtpotet
1 hvitløksfedd
1 sitron
1 håndfull ruccola
1 chili
1 håndfull spirede kikerter (eller andre spirer)
2 ss syltede beter
4 ss syltet rødløk
2 ss granateple
1 pakke PlantBased Facon
Hummus
2 bokser hermetiske kikerter
Saften av ½ sitron
4 båter hvitløk
1 ts salt
1 ss tahini
0,5 ts malt spisskummen
1,25 dl olivenolje
1 ss finhakket persille
Vegansk yoghurt dressing
2 dl vegansk yoghurt
1 ss tahini
1 fedd finhakket hvitløk
Saften av ½ sitron
1 ss finhakket persille
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte toast og topping
Forvarm ovn (grill) på 220 grader og pensle brødskivene med litt olivenolje og finhakket hvitløk og stek til de er sprø og gyllen (ca. 1 minutt). Skrell, skyll og skjær søtpotet i terninger, og ha i ovnen til de er myke inni og sprø utenpå (ca. 10 minutter) sammen med en vasket og skivet sitron. Stek PlantBased Facon enten i ovnen eller på stekeplate i olje.
Fordel all toppingen på toasten, sammen med hummus og yoghurt dressing, søtpotet og PlantBased Facon.
Fremgangsmåte Hummus
Skyll kikertene og ha alle ingredienser i foodprosessor til hummusen er helt myk og jevn. Tilsett litt vann dersom den blir for tykk.