Pølse med PlantBased Facon i søtpotetbrød med søtpotet aioli

Ingredienser

4 porsjoner

Pølser med PlantBased Facon og topping:

1 vårløk

1 bunt koriander

½ kopp fermentert kål eller kimchi

¼ rød kål

¼ hvit kål

½ kopp syltet gule og røde beter

4 vegetarpølser (hvilke som helst, og hvor mange som helst)

1 pakke PlantBased Facon

Søtpotet aioli:

1 boks kikerter

1 ss eplesidereddik

½ ts Dijon sennep

½ ts salt

200 ml olivenolje

1 ts sitronjuice

2 kvernet hvitløksfedd

1 søtpotet

Pølsebrød med søtpotet:

1 søtpotet

2,5 plantebasert melk

½ pakke gjær

1 ts sukker

½ ts salt

3 ss olje

250 g sammalt hvetemel

300 g siktet hvetemel

Sesamfrø (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

PlantBased kommer snart med egne grillpølser, men før den tid kan du til denne oppskriften bruke hvilken som helst vegetarpølse, toppe med dette smaksrike garnityret og pakke den inn i et saftig pølsebrød laget på søtpotet. Og med dette er grillsesongen i gang!

Pølser med PlantBased Facon og topping

Hakk alle grønsaker og stek pølsene på grillen. Stek PlantBased Facon i litt olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Tilbered pølsene i søtpotetpølsebrødene, med Facon og all topping og søtpotet aioli.

Søtpotet aioli

Skrell og skjær søtpotet i biter, og kok i vann med litt salt til den er mør. Ta så av vannet og ha over i en bolle til å avkjøles. Bruk så stavmikser for å lage en fin søtpotetmos.

Ha i 3 ss med aquafaba fra boksen med kikerter (aquafaba er laken som kikertene er i), eplesidereddik, sennep og salt, og bland alt i en blender. Mens blenderen står på, hell oljen inn veldig, veldig sakte. Når blandingen tykner, og all oljen er fordelt inn, ha så i sitron og hvitløk. Rør så forsiktig inn søtpotetmosen.


Pølsebrød med søtpotet

Skrell og skjær søtpotet i biter, og kok i vann med litt salt til den er mør, og sett til side for å avkjøles. La søtpoteten være i vannet da det skal brukes i deigen.

Ha 1 dl av vannet fra søtpotetene i en bakebolle og ha i melken og sukker. Når væsken er riktig er lunkent, tilsett gjær og rør gjærblandingen til sukker og gjær er løst opp. Mos søtpotetene i resten av vannet og ha i bollen. Ha så i salt og olje, og tilsett først grovt mel og så det fine melet. Sett til side og la heve til ca dobbel størrelse. Ha så deigen over på en meldekket flate og elt deigen lett. Form så pølsebrødene og strø over sesamfrø om du ønsker. La så pølsebrødene heve en stund før de stekes på forvarmet ovn på 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøles på rist.