Oppskrift
Pizza med hvit saus og PlantBased Facon
Det er ikke mange retter som kan konkurrere med en supergod hjemmelaget pizza! Denne varianten med hvit saus og PlantBased Facon er intet unntak. Med en herlig blanding av frisk, salt og sprøtt er dette sommer-pizzaen til ute-festen i sol eller innekosen i regn. Tips: kan enkelt lages glutenfritt med helt samme fremgangsmåte.
Ingredienser
Porsjoner:
4
Pizzadeig
500 gram økologisk pizzamel, tipo 00 (eller glutenfritt mel)
½ pose tørrgjær
2 ss olivenolje
3 dl lunkent vann (tilsett litt mer vann om det trengs, deigen skal være myk og elastisk, men ikke klissete).
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre godt sammen, og tilsett vann mens du enten kjører deigen i kjøkkenmaskin eller elter godt sammen. Del deigen i to og ha i hver sin lukkede plastpose. La ligge og heve i 45 minutter i romtemperatur, og legg så i kjøleskapet i minst en time (deigen kan lages dagen før og deigen kan ligge i kjøleskapet en dag). Strø mel på en flate og forme begge deigene til runde pizzabunner. Dersom du velger den glutenfrie varianten, kan du med fordel kun bruke hender i stedet for kjevle og trykke og dra den ut (da beholder du luftboblene for et mer rustikk utseende også). Forvarm ovnen på 250 grader.
Smør utover pizzasausen og ha på pizzaost, og stek på nederste rille i 6 – 10 minutter til bunnen er sprø og gjennomstekt. Stek PlantBased Facon i en stekepanne med olje på middels varme i 2 – 3 minutter på hver side og legg over på bakepapir. Ta ut pizzaen og strø over ruccola og PlantBased Facon. Vel bekomme!
Hvit pizzasaus
1 boks vegansk crème fraîche
1 fedd finhakket hvitløk
1 stk finhakket rød chili
1 ss finhakket oregano og/eller timian
Topping
1 håndfull vasket og tørket ruccola
100 gram vegansk pizzaost
1 pakke PlantBased Facon
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
Ha alle ingredienser i en bolle og rør godt sammen. Settes i kjøleskapet en times tid så alle smakene setter seg.